"Cu mine se petrece ceva. O viaţă de om." Marin Sorescu

Nu contează cât de departe suntem.. contează în ce direcție ne îndreptăm..

joi, 7 ianuarie 2016

7 ianuarie. 2016. dimineata. 6:44.


    Deschid ochii..raman tintuit cu privirea in sus in albul tavanului.. aud zgomotul ploii de vara cu picaturi mari astfel incat fiecare strop isi face simtita prezenta..astept..
nu-mi simt corpul, nu simt nimic dar stiu ca e acolo intins in pat. inca vegeteaza...shh...sa nu-l trezim inca. mai dai ceva timp..asteptam..

                duum duum dumm buum buum duum.

    oh...este alarma telefonului iar m-am trezit inaintea alarmei...si brusc intreaga magie a disparut..ma intind iau telefonului opresc alarma insa privesc tot la tavan..in gol absolut.

    Ma ridic pe marginea patului si astept.. Niciun vis de analizat astazi..As fi vrut sa-mi aduc aminte cate ceva de azi noapte..o farama..o imagine, un gand, orice...nimic.
ador sa-mi analizez visele atunci dimineata cand ma trezesc cand inca mai simt si mai traiesc in ele..imi dau o buna dispozitie indiferent de ceea ce am trait in vis.
dar azi nimic...doar gustul amar din gura probabil de la tigari...DAAA.....tigara...asta e tot am nevoie acum..
    Ma duc robotic spre bucatarie...cu miscari lente fara prea mult efort, dau viata unei minunate cafele..o miros.hmm..acelasi miros, aceasi cana, aceleasi culori, acelasi eu dar intr-o alta dimineata..imi pare totul cunoscut..dar inca nu am baut cafeaua pentru a gandi ceva elaborat...shh...liniste inca mai e timp de vegetat..

    Ma trezesc pe balcon in momentul in care am deschis geamul..a intrat un aer rece si m-a cuprins intr.o secunda..strang cana cu putere..ma incalzesc putin..zambesc..inca mai este zapada afara dar ploua..intind mana sa verific..nu-mi vine sa cred...da ploua...ciudata dimineata cu zapada si ploaie..merita scris undeva despre asta..
un zgomot de fundal imi incanta mintea..ohh...da.. este Simfonia Ploii...
ador sa ascult ploaia..atatea picaturi..mii, milioane..un cantec al naturii..un ritm ce se repeta la fiecare trei secunde dar nu e monoton ci placut, linistitor pentru mine..
Cred ca este foarte interesant sa fii o picatura, sa pornesti de sus de acolo din cer cu viteza..sa te bucuri de atatea culori si unde si senzatii..si apoi sa pleci brusc in jos spre o pata.. viteza..sa  fii un patruns de o raza..sa se rasfranga in tine..cu viteza..
sa nu stii ca pici dar totusi o faci..iar pata sa prinda contur..viteza..
si boom..ai ajuns..
    Zgomotul este produs in momentul cand picatura si.a incetat menirea deci ea nici macar nu stie de simfonie..

    Aprind tigara. Buna dimineata!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu