"Cu mine se petrece ceva. O viaţă de om." Marin Sorescu

Nu contează cât de departe suntem.. contează în ce direcție ne îndreptăm..

joi, 9 iunie 2016

Brichetă sau chibrit ?

   De vreo 3 ani îmi aprind țigările cu chibrituri.. și mă tot întreba lumea de ce le folosesc? este mai utilă și practică o brichetă. Le spuneam că are un alt gust.. Dar să fim serioși țigările alterează gustul iar chibritul nu dă un gust mai bun ci ține de posibilitatea de a alege între brichetă și chibrit!
 
   De ce aleg eu chibritul? Pentru că scrie pe spate 'made in Pakistan' și mă gândesc că dau 10 bani pe unul însă știu că 1 ban ajunge la omul care lucrează la acel chibrit, restul de 9 bani se duc la intermediari.
 
   1ban o sumă infirmă dar la nivel global suma este suficientă ca omul acela să trăiască.. Că realitatea este mai crudă iar acel om doar supraviețuieste în condiții grele este o altă discuție..o problemă a societăților actuale!
 
    Revenim la legătura mea cu acel om. 1 ban din mâna mea ajunge în mâna lui!
 
 
    Hai să gândim mai mult.. Pentru cei care plătesc lunar abonamente la diverse servicii.. de exemplu telefonul în jurul sumei de 10, 7 sau 20 de euro. Vă gândiți că o parte ajunge la angajați, la diverse alte firme prin achiziționarea de materiale, la stat prin impozite și alte cheltuieli însă în final 1euro sau 1 cent este profit și ajunge la cel care deține firma. La nivel global se adună în contul deținătorului o sumă uriașă pe care o poate cheltui cum dorește.
 
 
         Acum unde este karma globală?
 
    "Tabloul "The Sunflowers în 1937", al pictorului Adrian Ghenie, reprezentant al noului val al artei vizuale românești, a fost vândut pentru 3.117.000 de lire sterline (4.030.918 euro), la o licitație organizată de casa Sotheby's, miercuri seară, la Londra, potrivit site-ului sothebys.com." 
(preluare mediafax.ro)
 
 
    Care miercuri? Acum câteva luni, am văzut pe tv știrea iar probabil mulți auziți pentru prima oară de Ghenie dar mai cunoscut este numele de Ghenea fotomodelu' însă vă sfătuiesc să căutați câteva picturi ale lui pentru a avea o imagine clară si curată.
 
 
   Vă cer să fiți puțin fanteziști și să credeți că 1 euro, 1 leu sau 1ban pe care l-ați avut cândva în mână, în acea miercuri a ajuns în mână lui.
 
 
     În concluzie nu alergați după bani.. Învățați să iubiți, să faceți lucruri frumoase, dezvoltați-vă mereu și dacă veți fi cu adevărat talentați și geniali, băieții cu mulți bani vă vor căuta să vă cumpere tabloul, programul, sau fie că vă doresc în firmă.
 
           Banii ajung la tine nu tu la ei!
 
 
      Ah și dacă nu te va căuta nimeni.. mai ai 1 leu în mână!
    ce faci cu el? Ce faci cu tine? Încotro??


      Brichetă sau chibrit ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu