"Cu mine se petrece ceva. O viaţă de om." Marin Sorescu

Nu contează cât de departe suntem.. contează în ce direcție ne îndreptăm..

marți, 7 iunie 2016

AIternativa

   Sunt dezamagit de alegerile din iunie 2016.. La 7 luni dupa Colectiv nu avem alternative, oameni dornici sa se implice in dezvoltarea comunitatii, a societatii romanesti.. Au fost cazuri de curaj, in tara si-n Bucuresti, dar fara viziune, perspectiva clara cu proiecte pe hartie..

   Ce as fi vrut eu sa vad? Un candidat cu o samanta in mana spunand: 'Plantez samanta asta aici, o ud si peste 1 an va creste un copac. El iti va da o gura de aer curat, va infrumuseta locul dar va fi de datoria tuturor sa-l ingrijim!'
 
   Au trecut 26 de ani pe langa noi, poporul roman.. iar vorbele lui Brâncuşi stau inca in picioare la fel ca Poarta Sarutului sau Coloana Infinitului: ”V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”.. 

    'Traim cu speranta ca va fi bine!' asa au gandit si votat cei mai multi alegatori.. Vor ramane cu speranta.. Ea va fi cea care le va da putere sa mai traiasca inca 4-5 ani sa voteze iar cu o noua speranta..

    Eu refuz total!
  Nu vreau!

   Lumea asta este una imorala, nedreapta, inegala, egoista si irationala..
 Se discuta peste tot in lume despre solutii la problemele actuale.. se cauta alternative.. avem primul presedinte de culoare in SUA, primul primar de origine musulmana in Londra, prima femeie la conducerea Bucurestiului..
   Aceste premiere reflecta speranta ca altii vor face mai bine..vor fi mai buni..
Dar sa nu uitam ca toti suntem umani si predispusi la greseli, ca nu putem rezolva tot, ca nu putem intelege, vedea, simti din perspectiva fiecarui om ce te-a investit prin vot sa-l conduci. Sistemul nu ne poate ajuta pe toti. 

   Omenirea se afla in 2016 in fata unui zid, problema de paradigma, organizare..
 Alternativa trebuie sa ofere ceva cu totul nou, inovativ, genial.. Imagini, structuri, idei unice nemaivazute, netraite..

   O buna alternativa pe care eu o vad azi, in 2016, este Artificial intelligence (AI).
       Respirati si fiti rationali! Sa gandim impreuna!

   Vad in AI un robot obiectiv, un partener de discutie, un program care sa spuna avantajele si dezavantajele unui proiect, situatii iar oamenii sa decida. Un AI va putea simula, va veni cu date exacte, va putea vedea consecinte intr-un mod obiectiv.. ceea ce oamenii uneori nu o pot face, devin emotionali gandind cu inima. 
   Dar un astfel de AI astazi nu exista!
Vom fi atat de capabili sa dam nastere unui astfel de AI? Si mai ales vom fi capabili sa traim cu ei printre noi? Sa avem un AI in echipa de campanie a candidatului la presedentie sau poate un coleg de munca? 
   AI care sa nu ne ia locul in lume..ci ganditi, programati si creati cu scopul de a ne ajuta, de a coopera, de a supravietui impreuna.. Daca vrem sa plecam de pe Terra pe noi planete, locuri, lumi si sa le spunem acasa avem absolut nevoie de un AI foarte bun.. Un AI care sa ne duca in siguranta la destinatie si sa lucreze alaturi de noi la constructul de 'acasa'.

   Eu cred cu tarie ca avem nevoie de un AI si pe Pamant, printre noi. Cineva care sa gandeasca 100% rational, obiectiv.. un simulator mai precis decat mintea umana va fi benefic. Daca este posibil in practica asa ceva este o alta discutie mult mai complexa.

  Desigur cei mai fantezisti oameni pot vedea un AI intr-o forma umana, 'dupa chipul si asemanarea noastra', cu voce, cu capacitate de memorare, cu empatie, cu de toate.. Un AI cu care sa socializezi, sa alergi in parc, sa joci tenis sau sa-l inviti la nunta. Aveti libertate totala de a visa la AI vietii voastre..
Dar pana la ziua in care colegul/colega de munca este un AI va fi drum lung si ani pe care poate nu-i vom trai.

   Astazi ne putem multumi cu un AI pe telefon sau pe pc.. Dar sa-l utilizam cu mai multa ratiune si intelepciune inclusiv in acest demers de a ne conduce societatile in care traim.

   De ce au ramas 70% dintre romani acasa? Pentru ca nu mai speranta in candidati.. Nu vad lideri si mai ales oameni capabili sa le reprezinte interesele.. stiu ca orice partid ar vota are un spate grupuri de interese ale lor si nu ale tuturor.

   Cum ar fi daca eu la urmatoarele alegeri as veni in fata voastra avand consilieri Facebook, Youtube, platformele de blog si SPSS??

   De ce Facebook? Pentru ca il folosim in numar tot mai mare si ne putem exprima parerea.. Imaginati-va sedintele live, orice se discuta puteti auzi, se pot lansa chestionare si este de datoria tuturor sa se implice, sa voteze si astfel fiecare cetatean se poate implica direct. -Transparenta!

   De ce Youtube si platformele de blog? Pentru ca oamenii scriu si canta ce simt, ce lipseste, ce le aduce bucurie, cum si-ar dori sa arate orasul lor. -Inspiratie si inovatie direct de la oameni.

   De ce SPSS? Pentru ca simtul comun uneori se inseala, iar realiatatea este diferita de ce cred eu. -Obiectivitate


    Folosim zi de zi o unealta grozava, o inventie mare.. Gandurile mele au ajuns la tine prin internet. 

Il putem folosi si in demersul de a ne conduce tara, comunitatea.. 
   Aceasta este AIternativa!
   Dar fiecare este dator sa se implice activ iar internetul ne ofera posibilitatea sa ne adunam cu totii intr-un singur loc.



        Hasta la vista, baby!





2 comentarii:

  1. Durerosul adevar despre alegerile locale 2016 fiind un total fiasco, suntem aici pe Pamant cu un singur scop sa avem o opinie un rost un gand..Mult succes in a scrie ceea ce simti si traiesti.

    RăspundețiȘtergere