"Cu mine se petrece ceva. O viaţă de om." Marin Sorescu

Nu contează cât de departe suntem.. contează în ce direcție ne îndreptăm..

marți, 23 februarie 2016

Tablou

   Cu totii avem o imagine despre cum ar trebui sa arate viata noastra, este vorba despre ceea ce urmeaza sa devenim, ce iubim, ce ne face fericiti si ne aduce starea de bine in general.
   Este benefic si motivator sa ne proiectam intr-un viitor, ca un scenariu.. Daca s-ar face un film cu tot ce ai trait pana acum ar fi unul bun, ar inspira oamenii?

   Avem in minte pictat, de-a lungul timpului, un imens tablou despre cum ar trebui sa fie.. Dar in realitate, de cele mai multe ori, suntem singurii care privim acel tablou.. undeva ne pierdem, avem inspiratia, imaginea, trairile insa uitam sa ridicam pensula.. ne grabim sa prindem metroul, muncim peste program si azi nu avem timp, suntem obositi, anul acesta avem alte prioritati, ne trebuie mai multi bani pentru tablou si sfarsim sa avem o panza alba in fata..
   Ne indepartam incet de toata aceasta creatie fascinanta in timp ce noi avem impresia ca ne apropiem..ca suntem acolo..

   Traim toate acestea ca un sentiment de neputinta, de nefericire.. iar drama absoluta este atunci cand nu mai avem in minte tabloul.. Nu ne putem opri sa-l admiram, sa ne inspire putin, nu ne putem raporta la el ca sa ne dam seama unde suntem..
     Suntem pierduti!

   Reaminteste-ti o pata de culoare, o forma, o umbra.. un chip care te-a impresionat candva.. un an grozav.. Retraieste momente magice din viata ta.. Uita-te in oglinda.. observa ridurile, firele albe de par si intreaba-te cand au aparut? Deschide fereastra, priveste cu alti ochii lumea, oamenii pe langa care treci in graba zi de zi.
 Nu te mai grabi.. admira, asculta, simte, iubeste! Intinde o mana pentru a prinde alta!
  Sau fa tot ceea ce e necesar pentru a vedea din nou tabloul tau..creatia ta!


     Nu conteaza cat de departe suntem.. conteaza in ce directie ne indreptam!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu